Zrazy wolowe bez boczku

http://igv.pl/69f-jinx-repellent-magic-formula-3Jinx Repellent Magic Formula. Vodite brigu o svojoj budućnosti zahvaljujući čarobnoj svijećama

Czy prawdopodobnie stanowić nieco lepszego w polskim domu, niż świeży, jednocześnie soczysty i jedzący kotlet schabowy usmażony na medal i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, musi być dobrze roztłuczony - na końcu, by mięso stało się delikatne, i po przysmażeniu kruche, a tymczasem nie tak mocno, by kotlet nie był zbyt wysoki, inaczej podzieje na soczystości. I w wypadku bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w dobrej grubości plasterki, a następnie tłuc je tłuczkiem do ciała, by uzyskało odpowiednią grubość i strukturę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do ciała, jakim będziemy potrafili sam sprawdzić jakość ubijanych kotletów. A przy większej dawek kotletów, na dowód dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo jak gramy do nich mięso nieco gorszej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie i wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w punktach żywienia zbiorowego, albo na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością daje się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można już opaść z sił, ponadto tłuczek do mięsa jako urządzenie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na właśnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd też, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w całej liczby, lub z twardego mięsa, oszczędźmy sobie mocy i zainwestujmy w profesjonalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest zwykle popularna w obsłudze - wystarczy włożyć do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i pozostałym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całkowitej grubości mięsa. Jeśli chce nam, by całe swoje kotlety były rozbite równomiernie, szybko i chętnie, wtedy nie jest wspanialszego wyjścia, jak tylko kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie istnieje wtedy taki wysoki wydatek - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem prostym w obsłudze, w zachowaniu w czystości, a nie przesadnie kosztownym, jak mogłoby się zdawać.